Greek Greek
English English
French French
Greek Greek
English English
French French

Εκμεταλλεύσου τις διακοπές. Γράψε ένα βιβλίο ή e-book! Δες σε τι θα σε βοηθήσει.

Η συγγραφή ενός βιβλίου ή ενός e-book μπορεί να είναι μια πολύτιμη εμπειρία για επιστήμονα από πολλές απόψεις. Ας δούμε λοιπόν μερικά από τα οφέλη μιας τέτοιας κίνησης:

  1. Γνωστός στο ευρύ κοινό

Καταρχήν η κοινή χρήση γνώσεων. Η συγγραφή ενός βιβλίου επιτρέπει σε έναν επιστήμονα να μοιραστεί τη γνώση και την έρευνά του με ένα ευρύτερο κοινό, ώστε να βοηθά στη διάδοση σημαντικών πληροφοριών και ιδεών στην ευρύτερη κοινότητα.

2. Φήμη του Ειδικού

Σημαντική επίσης είναι η δημιουργία εμπειρογνωμοσύνης. Η συγγραφή ενός βιβλίου για ένα συγκεκριμένο θέμα μπορεί να βοηθήσει να καθιερωθεί ένας επιστήμονας ως ειδικός στον τομέα του. Επομένως, αυτό θα βοηθήσει στην ενίσχυση της φήμης του και στην αύξηση της προβολής του στην κοινότητά.

3. Βελτίωση επικοινωνίας

Ένας τρίτος λόγος είναι η βελτίωση των δεξιοτήτων επικοινωνίας. Η σαφήνεια, η συνοπτικότητα και η αποτελεσματική επικοινωνία είναι τα βασικά προσόντα για κάθε συγγραφέα μη λογοτεχνικού βιβλίου. Αυτό μπορεί να βοηθήσει έναν επιστήμονα να βελτιώσει τις επικοινωνιακές του δεξιότητες. Μπορεί επίσης να αυξήσει την ικανότητά του να επικοινωνεί περίπλοκες ιδέες σε ένα ευρύτερο κοινό.

4. Επιστημονική κληρονομιά

Απ’ την άλλη, χτίζει μια κληρονομιά, μια υστεροφημία όπως έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες. Η συγγραφή ενός βιβλίου μπορεί να δημιουργήσει μια διαρκή κληρονομιά. Άλλωστε η κοινή χρήση και η μελέτη του έργου ενός επιστήμονα στο μέλλον, είναι μια ιδέα που δελεάζει πολλούς. Μ’ αυτό τον τρόπο συνεχίζει το όνομά του να παραμένει «ζωντανό» μέσα στο χρόνο.

5. Νέες συνεργασίες

Πολύ πιθανό μέσα απ’ αυτό να προκύψουν ευκαιρίες για συνεργασία, και μάλιστα «ειδικού βάρους». Η συγγραφή ενός βιβλίου προσφέρει άλλωστε ευκαιρίες για συνεργασία, καθώς άλλοι επιστήμονες και ειδικοί μπορεί να γνωρίζουν τον συγγραφέα μέσα από το έργο του ή ακόμα συνάπτουν και συνεργασία μαζί του μελλοντικά.

6. Αύξηση δημοτικότητας

Η αυξανόμενη έκθεση επίσης είναι ένα μόνιμο ζητούμενο κάθε επιστήμονα. Η δημοσίευση ενός βιβλίου μπορεί να αυξήσει την δημοτικότητά του. Πολύ πιθανόν να οδηγήσει σε περισσότερες ευκαιρίες για ομιλίες, συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης και άλλες ευκαιρίες να μοιραστεί τη δουλειά του.

7. Καλύτερη καριέρα

Σίγουρα μια τέτοια κίνηση βοηθάει πάντα για μια καλή σταδιοδρομία. Επομένως, η συγγραφή ενός βιβλίου μπορεί να βοηθήσει έναν επιστήμονα να πάει την καριέρα του ένα βήμα παρακάτω, καθώς μπορεί να αποδείξει τις γνώσεις, την τεχνογνωσία και τη δέσμευσή του στον τομέα του.

8. Παθητικό εισόδημα

Να είστε σίγουροι πως ο επιστήμονας-συγγραφέας μπορεί να έχει ένα σημαντικό παθητικό εισόδημα. Ποιός δεν θέλει επιπλέον χρήματα, συμπληρωματικά προς το γενικό του εισόδημα; Μα το σημαντικότερο όλων είναι πως για το εισόδημα αυτό κοπιάζεις μόνο μία φορά: κατα τη διάρκεια της συγγραφής.

Συμπέρασμα

Ανακεφαλαιώνοντας, η συγγραφή ενός βιβλίου ή ενός e-book μπορεί να είναι μια πολύτιμη εμπειρία για έναν επιστήμονα. Τον βοηθάει να μοιραστεί τις γνώσεις του, να αποκτήσει τεχνογνωσία, να βελτιώσει τις επικοινωνιακές του δεξιότητες και να δώσει ώθηση στην καριέρα του.

Εσύ, είσαι ένας επιστήμονας με πάθος για τη δουλειά σου; Με άλλα λόγια, σ’ αρέσει να μιλάς γι αυτήν; Η συγγραφή ενός βιβλίου μη λογοτεχνικού, σίγουρα είναι μια δελεαστική πρόταση για σένα.

Μην το σκέφτεσαι. Απλά επικοινώνησε μαζί μας για να σου λύσουμε οποιαδήποτε απορία και να μιλήσουμε πιο εξειδικευμένα πάνω στον δικό σου τομέα!

Ελπίζω να βρήκες το άρθρο μου διαφωτιστικό. Γράψε μου τη γνώμη σου και κάνε την εγγραφή σου στο newsletter μου, πατώντας ΕΔΩ , ώστε να λαμβάνεις στο mail σου παρόμοια άρθρα.

Για να δείς όλα τα άρθρα πάτησε ΕΔΩ.

Αν θεωρείς πως το συγκεκριμένο άρθρο μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάποιον γνωστό σου, μπορείς να του το προωθήσεις. 

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn

Anastasia Laskaris BRAND NAME

office@brandname.com.gr

Online Reputation Manager (ORM)

Scroll to Top
Greek Greek
English English
French French
Μετάβαση στο περιεχόμενο