Greek Greek
English English
French French
Greek Greek
English English
French French

Business coach

BUSINESS COACHING


H Brand Name εξειδικεύεται

στο Business Coaching.

 

Η Αναστασία Λάσκαρη, με σπουδές και μεταπτυχιακά τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, είναι Business Coach με εξειδίκευση στο Branding. Ανήκει στον πυρήνα που συνέστησε και τον Σύλλογο αυτού του επαγγέλματος στην Ελλάδα, καθώς πρόκειται για ένα επάγγελμα πρωτοποριακό για την Ελλάδα αλλά και πολύ χρήσιμο.

 

Τι κάνει ένας Business Coach; 

Όπως κάθε άλλος προπονητής, ο business coach ασχολείται με το να σε βοηθήσει να βελτιώσεις και να αξιοποιήσεις καλύτερα τα ταλέντα σου. Να θέσεις τους κατάλληλους στόχους για εσένα, να εφαρμόσεις τις αποφάσεις σου. Ταυτόχρονα, κάνει ό,τι άλλο μπορεί για να βεβαιωθεί ότι εσύ και η επιχείρησή σου θα πετύχετε.

Ο business coach πρώτα απ’ όλα, ξεκινάει μαθαίνοντας ότι μπορεί για το brand σου. Από το ποιο είναι το προϊόν ή η υπηρεσία που θέλεις να πουλήσεις, ποιο είναι το ιδανικό κοινό στο οποίο απευθύνεσαι, μέχρι τις προκλήσεις που αντιμετωπίζεις αυτή τη στιγμή και πολλά ακόμα.

Μόλις αποκτήσει μία ξεκάθαρη εικόνα για το τι προσφέρεις και ποια συστήματα χρησιμοποιείς (ΑΝ χρησιμοποιείς κάποια), μετά θα θέλει να μάθει περισσότερα για το όραμα που έχεις με την εταιρία σου, καθώς και για τους στόχους σου. Αν αυτά ΔΕΝ σου είναι ξεκάθαρα, μέσα από συγκεκριμένες ερωτήσεις και ασκήσεις, θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις ξεκάθαρο όραμα και στόχους.

Όπως κάθε εταιρία είναι μοναδική, έτσι και το όραμα του ιδιοκτήτη είναι μοναδικό. Ο business coach θα χρειαστεί να γνωρίζει αν θέλεις να χτίσεις ένα εισόδημα για εσένα και την οικογένειά σου που θα σας βοηθάει να έχετε μία αξιοπρεπή ποιότητα ζωής ή αν θέλεις να χτίσεις μία τεράστια επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων.

Αφού ορίσετε το όραμα σου, στη συνέχεια θα βάλετε τους κατάλληλους συγκεκριμένους στόχους που θα σε οδηγήσουν στο να πραγματοποιήσεις το όραμά σου.

Μόλις βάλεις τους στόχους σου, ο business coach θα είναι εκεί για να σε βοηθήσει να τους πετύχεις. Θα σε καθοδηγήσει στο πώς να σχεδιάσεις τις κατάλληλες στρατηγικές και πλάνα δράσης. Έτσι θα μπορέσεις να ξεπεράσεις όποιες προκλήσεις μπορεί να προκύψουν στην πορεία και να φτάσεις με επιτυχία στους στόχους σου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο Business Coach θα είναι δίπλα σου για να σου δίνει πληροφορίες και συμβουλές, ακόμα και να σε στηρίζει ψυχολογικά όταν πέφτει το ηθικό σου.

Το να λειτουργείς μία επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη, συχνά μπορεί να φαντάζει σαν να ψάχνεις να βρεις κάτι στο σκοτάδι.

Σε αυτή την συνθήκη, ο business coach είναι ο προβολέας που φωτίζει τις λύσεις και ανοίγει το δρόμο.

 

Σε τι μπορεί να σε βοηθήσει ένας Business Coach;

Οι υπηρεσίες που μπορεί να σου παρέχει έχουν ένα μεγάλο εύρος:

  • αν θέλεις να επανεκκινήσεις μία επιχείρηση που δεν τα πηγαίνει πολύ καλά,
  • αν θέλεις να κάνεις μία επιτυχημένη επιχείρηση να πάει ακόμα καλύτερα,
  • αν έχεις μία μικρή, τοπική επιχείρηση ή μία εταιρία που λειτουργεί σε εθνικό ή παγκόσμιο επίπεδο
  • αν έχεις χαθεί στο διαδίκτυο και δεν ξέρεις τι ακριβώς να επιλέξεις από όλα αυτά που σου προτείνουν
  • αν έχεις κάποιο σημαντικό πρόβλημα στη ζωή σου που μπλοκάρει την καριέρα σου ή αν έχεις κάποιο επαγγελματικό πρόβλημα που έχει αντίκτυπο στην προσωπική σου ζωή…

…ένας καλός Business Coach θα μπορεί να σε βοηθήσει.

Πολύς κόσμος νομίζει ότι το business coaching είναι μία υπηρεσία που απευθύνεται μόνο σε επιχειρηματίες που δυσκολεύονται ή που δεν τα πηγαίνουν πολύ καλά.

Ένας Business Coach σίγουρα μπορεί να βοηθήσει σε τέτοιες περιπτώσεις. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές άλλες διαφορετικές καταστάσεις που το business coaching μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο.

Σε ποιόν μπορεί να φανεί χρήσιμος ένας Business Coach;

Ένας Business Coach μπορεί για παράδειγμα να βοηθήσει μία νέα επιχείρηση να ξεκινήσει από το μηδέν. Μπορεί να λειτουργήσει ως σύμβουλος στα στελέχη και στους ιδιοκτήτες καθώς κάνουν τα πρώτα βήματα για να στήσουν την επιχείρησή τους. Να βοηθήσει να καθορίσουν την αποστολή τους και τους στόχους τους. Να βάλουν σε εφαρμογή βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες στρατηγικές για την επιχείρηση.

Ομοίως, ένας Business Coach μπορεί να βοηθήσει ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και εταιριών που βρίσκονται σε στασιμότητα ώστε να ξεκολλήσουν, να δημιουργήσουν πάλι ανάπτυξη, οδηγώντας τις επιχειρήσεις τους στο επόμενο βήμα.

Παράλληλα όμως με την ανάπτυξη και τη λειτουργία μίας επιχείρησης, ένας τέτοιος coach μπορεί να ελαφρύνει κάπως το φορτίο που έχουν οι επιχειρηματίες και να κάνει το ταξίδι τους πιο εύκολο και πιο απολαυστικό έχοντας έναν έμπειρο συνοδοιπόρο στο πλάι τους.

Σε κάποιες περιπτώσεις, ο Business Coach θα δώσει ιδέες, εκπαίδευση και πληροφορίες που λείπουν από τον επαγγελματία – τον επιχειρηματία. Σε άλλες περιπτώσεις, θα τον βοηθήσει να βάλει σε μία σειρά τις γνώσεις που ήδη έχει, ώστε να κάνει τα σωστά βήματα, αυτά που θα τον κάνουν να εξαργυρώσει αυτές τις γνώσεις αλλά και να φανεί παράλληλα χρήσιμος σε άλλους ανθρώπους.

Τα οφέλη της συνεργασίας με έναν coach

Το να έχει κάποιος τη δική του επιχείρηση, μπορεί να είναι αρκετά εποικοδομητικό και να δίνει αρκετή ικανοποίηση. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι μπορεί να είναι επίσης μία πηγή άγχους και πίεσης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν προσπαθείς να λειτουργήσεις μία ολόκληρη εταιρία μόνος σου.

Όταν όμως συνεργάζεσαι με έναν έμπειρο και αξιόπιστο Business Coach, έχεις πάντα έναν σύμμαχο, κρύβεις έναν Άσσο στο μανίκι. Ο Business Coach σου λειτουργεί σαν μία πηγή εμπειρίας, γνώσεων, ψυχραιμίας και ανατροφοδότησης,  στις οποίες μπορείς να βασιστείς όταν τα πράγματα δυσκολεύουν.

Έτσι, οι Business Coaches μπορούν να κάνουν τη ζωή των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών λιγότερο αγχωτική. Αυτό από μόνο του είναι ένα ανεκτίμητο όφελος.

Τέλος, ο χρόνος και τα χρήματα που θα εξοικονομήσεις έχοντας κάποιον να σε απαλλάσσει από το άγχος του ποιόν δρόμο να διαλέξεις όταν κάθε στιγμή ανοίγονται χιλιάδες διαφορετικοί δρόμοι μπροστά σου και οι περισσότεροι μοιάζουν ή και είναι πολύ δελεαστικοί, είναι που κάνουν τη συνεργασία σου με έναν Business Coach εξαιρετικά συμφέρουσα και λογική επένδυση για την επιχείρησή σου.

Scroll to Top
Greek Greek
English English
French French
Μετάβαση στο περιεχόμενο