Greek Greek
English English
French French
Greek Greek
English English
French French

Blogging

Όλοι έχετε ακούσει για το blogging λίγο έως πολύ. Μερικοί ίσως και να το έχετε δοκιμάσει!

Ο περισσότερος κόσμος πάντως δεν ξέρει τι ακριβώς είναι. Και κυρίως, δεν ξέρει πως να το χρησιμοποιήσει για να φανεί χρήσιμο στην επαγγελματική του δραστηριότητά. 

Καταρχήν, τι είναι το blog. Το blog μπορεί να είναι μία ανεξάρτητη ιστοσελίδα που περιλαμβάνει άρθρα και γενικά ενημερωτικό υλικό. Μπορεί όμως και να είναι μέρος της κεντρικής σας ιστοσελίδας με τον ίδιο σκοπό ύπαρξης.

Κατ’ επέκταση, blogging είναι η αρθρογραφία. Βloggers ονομάζουμε τους κατόχους ενός blog, ή εκείνους που γράφουν, το συντηρούν και το ενημερώνουν συνεχώς.

Αν και μπορεί να το ακούτε απλό, για να είναι αποδοτικό ως μέσο, πρέπει να ξέρετε πως λειτουργεί. Το blogging είναι πιο πολύπλοκο από το να γράψετε ένα κείμενο και να το ανεβάσετε!

Για να το λειτουργήσετε σωστά λοιπόν, και για να βοηθήσει την επιχείρησή σας, πρέπει να ακολουθήσετε βασικούς «κανόνες» ή αλλιώς σημεία κλειδιά.

Αρχικά, το blogging θέλει σωστό προγραμματισμό. Δεν ανεβάζουμε δηλαδή την μια εβδομάδα 7 άρθρα και την άλλη κανένα. Για τις περισσότερες επιχειρήσεις, 2 άρθρα την εβδομάδα είναι ένας καλός αριθμός.

Προφανώς, τα άρθρα πρέπει να συνάδουν με το ύφος και το αντικείμενο της επιχείρησης. Για να τα οργανώσετε καλύτερα, είναι καλό να χρησιμοποιήσετε κατηγορίες και ετικέτες. Έτσι θα βοηθήσετε τους επισκέπτες να πάνε κατευθείαν σε αυτά που τους ενδιαφέρουν.

Βασικό σημείο στο blogging, το οποίο πρέπει συνέχεια να έχετε κατά νου, είναι το περιεχόμενό του να λύνει μια απορία ή ένα πρόβλημα. Προσπαθήστε και εσείς να γράψετε άρθρα τα οποία λύνουν απορίες και προβλήματα!

Με την σειρά μου θα χαρώ και εγώ να σας λύσω οποιαδήποτε απορία σχετικά με το blogging και με το πως θα βοηθήσει την επιχείρησή σας, ή και γενικότερες απορίες που άπτονται του επαγγέλματός μου!

Ελπίζω να βρήκες το άρθρο μου διαφωτιστικό. Γράψε μου τη γνώμη σου και κάνε την εγγραφή σου στο newsletter μου, πατώντας ΕΔΩ , ώστε να λαμβάνεις στο mail σου παρόμοια άρθρα.

Για να δείς όλα τα άρθρα πάτησε ΕΔΩ.

Αν θεωρείς πως το συγκεκριμένο άρθρο μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάποιον γνωστό σου, μπορείς να του το προωθήσεις. 

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn

Anastasia Laskaris BRAND NAME

office@brandname.com.gr

Online Reputation Manager (ORM)

Scroll to Top
Greek Greek
English English
French French
Μετάβαση στο περιεχόμενο