Greek Greek
English English
French French
Greek Greek
English English
French French

E-mail list: ένας πραγματικός θησαυρός για κάθε επιχείρηση

Στη σημερινή εποχή, οι επιχειρήσεις έχουν στη διάθεσή τους μια πληθώρα εργαλείων digital marketing για να προσεγγίσουν πιθανούς πελάτες. Ωστόσο, ένα από τα πιο αποτελεσματικά και πολύτιμα εργαλεία για κάθε επιχείρηση είναι η λίστα email. Μια λίστα email είναι ένας πραγματικός θησαυρός που μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να συνδεθούν με το κοινό τους, να δημιουργήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

 

Αυτό όμως που διαπιστώνω καθημερινά μέσα από τη δουλειά μου, είναι ότι το συγκεκριμένο εργαλείο το χρησιμοποιούν ελάχιστοι, και από αυτούς οι περισσότεροι, όχι σωστά. Δείτε μερικοί λόγοι για τους οποίους μια λίστα email είναι τόσο πολύτιμη και πιστεύω πως και εσείς θα αλλάξετε γνώμη.

 

1.Έχετε μια άμεση επικοινωνία και με τους υφιστάμενους και με τους δυνητικούς πελάτες σας

 

Το email παρέχει μια άμεση γραμμή επικοινωνίας μεταξύ των επιχειρήσεων και του κοινού τους. Σε αντίθεση με τα social media ή με άλλα κανάλια digital marketing, το email-marketing είναι ένας πιο προσωπικός και ιδιωτικός τρόπος επικοινωνίας. Αυτό επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δημιουργούν στοχευμένα, εξατομικευμένα μηνύματα που είναι πιο πιθανό να έχουν απήχηση στο κοινό τους.

 

2.To e-mail marketing φέρνει πολύ καλά αποτελέσματα στην αύξηση πωλήσεων, όταν γίνεται σωστά

 

Το marketing μέσω e-mail έχει υψηλή απόδοση επένδυσης (ROI). Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, για κάθε 1€ που δαπανάται σε e-mail marketing, οι επιχειρήσεις μπορούν να αναμένουν μία μέση απόδοση της τάξης των 42€. Αυτό συμβαίνει επειδή το email marketing επιτρέπει στις επιχειρήσεις να στοχεύουν συγκεκριμένα τμήματα του κοινού τους με εξατομικευμένα μηνύματα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα ποσοστά μετατροπών.

 

3.Η πιο προσωπική μορφή επικοινωνίας μέσω e-mail marketing, χτίζει μια σταθερή σχέση δέσμευσης, εμπιστοσύνης και αφοσίωσης

 

Το e-mail marketing μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να χτίσουν μια σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό τους. Παρέχοντας πολύτιμο περιεχόμενο και προσφορές στην λίστα τους, οι επιχειρήσεις μπορούν να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη και αφοσίωση με το κοινό τους. Επιπλέον, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο επιτρέπει στις επιχειρήσεις να τμηματοποιούν το κοινό τους και να στέλνουν στοχευμένα μηνύματα με βάση τα ενδιαφέροντα και τη συμπεριφορά τους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα υψηλότερα ποσοστά αφοσίωσης.

 

4.Το e-mail marketing σας καθιερώνει στο υποσυνείδητο της λίστας σας ως τον πλέον ειδικό στο αντικείμενο σας και έτσι οι πελάτες σας σας επιλέγουν ξανά και ξανά για τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας

 

Μια λίστα e-mail μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμες σχέσεις με το κοινό τους. Παρέχοντας με συνέπεια αξία και σχετικό περιεχόμενο, οι επιχειρήσεις μπορούν να καθιερωθούν ως οι πλέον ειδικοί στον τομέα τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της αφοσίωσης των πελατών και στην επαναληψιμότητα της συνεργασίας.

 

5.Στο e-mail marketing έχεις τον απόλυτο έλεγχο: ξέρεις ότι όλοι οι πελάτες σου έλαβαν το μήνυμά σου, ξέρεις ποιοι διάβασαν το μήνυμα, ποιοι δεν τα ανοίγουν ποτέ κλπ

 

Με μια λίστα email, οι επιχειρήσεις έχουν τον πλήρη έλεγχο των μηνυμάτων marketing. Σε αντίθεση με τα social media, όπου οι αλγόριθμοι μπορούν να περιορίσουν την εμβέλεια του περιεχομένου σας, το e-mail marketing επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προσεγγίσουν ολόκληρο το κοινό τους με το μήνυμά τους. Επιπλέον, οι λίστες e-mail ανήκουν στην επιχείρηση, επομένως δεν υπόκεινται σε αλλαγές στις πολιτικές ή στους αλγόριθμους της κάθε πλατφόρμας.

 

Συμπερασματικά, μια λίστα e-mail είναι ένας πραγματικός θησαυρός για κάθε επιχείρηση. Παρέχει μια άμεση γραμμή επικοινωνίας με το κοινό σας, έχει υψηλή απόδοση επένδυσης, αυξάνει την αφοσίωση του κοινού σας, δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης και δίνει στις επιχειρήσεις τον πλήρη έλεγχο των μηνυμάτων marketing. Δημιουργώντας και καλλιεργώντας μια λίστα e-mail, οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο που μπορεί να τις βοηθήσει να αναπτυχθούν και να επιτύχουν για τα επόμενα χρόνια.

Ελπίζω να βρήκες το άρθρο μου διαφωτιστικό. Γράψε μου τη γνώμη σου και κάνε την εγγραφή σου στο newsletter μου, πατώντας ΕΔΩ , ώστε να λαμβάνεις στο mail σου παρόμοια άρθρα.

Για να δείς όλα τα άρθρα πάτησε ΕΔΩ.

Αν θεωρείς πως το συγκεκριμένο άρθρο μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάποιον γνωστό σου, μπορείς να του το προωθήσεις. 

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn

Anastasia Laskaris BRAND NAME

office@brandname.com.gr

Online Reputation Manager (ORM)

Scroll to Top
Greek Greek
English English
French French
Μετάβαση στο περιεχόμενο