Greek Greek
English English
French French
Greek Greek
English English
French French

2023 προ των πυλών – Πόσο καλά έχεις προετοιμάσει την επιχείρησή σου?

To 2023 σε μερικές μέρες φτάνει. Όλοι οι άνθρωποι, εντελώς αυθόρμητα, σαν να είμαστε προγραμματισμένοι μ’ αυτόν τον τρόπο, τις τελευταίες μέρες του χρόνου κάνουμε έναν απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς και έναν προγραμματισμό για το τι θέλουμε να κάνουμε την νέα χρονιά. Βάζουμε κάποιους στόχους.

Αυτό που κάνουν όλοι, οι επιχειρηματίες το κάνουν πολύ πιο έντονα και πιο οργανωμένα. Και με μεγαλύτερο άγχος για να πούμε την αλήθεια. Αν και δεν χρειάζεται. Το άγχος από τι προέρχεται; Από την αβεβαιότητα! Επομένως, πώς μπορούμε να το ελέγξουμε; Ελαχιστοποιώντας την αβεβαιότητα. Πατώντας σε γερές σανίδες. Να το δούμε πιο αναλυτικά; Αξίζει τον κόπο.

Όσοι παρακολουθούν νέα από την τηλεόραση ή το ίντερνετ, φαντάζομαι πως είναι σε κακό χάλι. Θα έχουμε πρόβλημα με την ενέργεια. Τις μισές ώρες της ημέρας θα είμαστε χωρίς ρεύμα. Το πετρέλαιο θα φτάσει στο Θεό. Η ακρίβεια δεν θα ‘χει προηγούμενο. Το καλάθι της νοικοκυράς και το τραπέζι των Χριστουγέννων θα κοστίσει όσο ένα οικόπεδο στη Λούτσα. Θα γίνει πόλεμος. Οι Τούρκοι θα έρθουν νύχτα. Θα πεθάνουμε όλοι σαν ψέμα.

Όπως καταλαβαίνετε, γιατί δεν μπορεί να είστε επιχειρηματίες και να μην έχετε ξαναδεί το ίδιο έργο με κάποιες σκηνές αλλαγμένες ή με διαφορετικούς πρωταγωνιστές, αυτό είναι απλά ένα έργο, ακόμα κι αν είναι το έργο της ζωής μας. Η τρομολαγνεία είναι μόνιμο καθεστώς στην Ελλάδα, και όχι μόνο. Ως επιχειρηματία αυτό με αφορά; Ελάχιστα. Προσαρμόζομαι στις περιστάσεις. Αυτή είναι η δουλειά μου.

Αν δεν σκέφτεσαι μ’ αυτόν τον τρόπο, τότε με βάση όλα τα παραπάνω, χειρότερη χρονιά από το 2023 δεν θα έχουμε ξαναζήσει. Ειλικρινά το πιστεύεις; Αν ναι, κλείσε την επιχείρηση όσο είναι καιρός. Ή καλύτερα άστη στο έλεος του Θεού. Πού να τρέχεις και στην Εφορία τέτοιες μέρες; Αν δεν έχεις πέσει θύμα όλης αυτής της μαυρίλας, τότε κάνε απλά αυτό που κάνεις, ή που θα έπρεπε να κάνεις αλλά δεν έκανες μέχρι φέτος. Τί δηλαδή; Να προετοιμαστείς κατάλληλα.

Επειδή είναι πολύ σημαντική αυτή η προετοιμασία, κάθε βδομάδα, θα λαμβάνεις από μένα ένα mail σχετικό με αυτό το θέμα, πώς δηλαδή να προετοιμάσεις κατάλληλα την επιχείρησή σου για τη νέα χρονιά, το 2023, η οποία μπορεί να αποδειχθεί και μια δύσκολη χρονιά η οποία θα γίνει πιο εύκολη με τις σωστές κινήσεις και πολύ πιο δύσκολη με τις λάθος κινήσεις και γενικά την έλλειψη προγραμματισμού.

Θα χαρώ πολύ να μου στείλεις τα σχόλιά σου.

Σε περίπτωση που χρειαστείς οποιαδήποτε βοήθεια, είμαι εδώ πρόθυμη να βοηθήσω.

Καλή χρονιά να έχουμε! Και θα την έχουμε!!!

Ελπίζω να βρήκες το άρθρο μου διαφωτιστικό. Γράψε μου τη γνώμη σου και κάνε την εγγραφή σου στο newsletter μου, πατώντας ΕΔΩ , ώστε να λαμβάνεις στο mail σου παρόμοια άρθρα.

Για να δείς όλα τα άρθρα πάτησε ΕΔΩ.

Αν θεωρείς πως το συγκεκριμένο άρθρο μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάποιον γνωστό σου, μπορείς να του το προωθήσεις. 

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn

Anastasia Laskaris BRAND NAME

office@brandname.com.gr

Online Reputation Manager (ORM)

Scroll to Top
Greek Greek
English English
French French
Μετάβαση στο περιεχόμενο